Bejelentkezés

Elfogadóhelyek hirdetései:

Kékvölgy Kerámia Stúdió
MULUNGU Játékbolt
Novashop Computers - CORA
Printer-Pont
Napelem, Napkollektor - Tiszta Energiák Kft.
Várhegyi György Alapítvány
[Alapítvány]
Cím: 1035 Budapest Szentendrei út 9. Tel.: (70) 9493035
Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete 2000 áprilisi közgyűlésén arról döntött, hogy a szabad iskolák fennmaradásának, szakmai és szervezeti fejlődésének támogatására alapítványt hoz létre. Az alapítványt Várhegyi György szociológusról, az Egyesület alapító elnökéről neveztük el, akinek a rendszerváltás után legfőbb ambíciója a szabad iskolák támogatása lett, önzetlen, igényes szakmai tevékenysége ezt szolgálta.
Az Alapítvány a szabad intézményekkel összefüggő szakmai-emberi teljesítmények elismerésére létrehozta a Várhegyi György Díjat, amelyet minden évben a névadó születésnapjához (december 18.) legközelebb álló szombaton adtunk át.
A díjat a független oktatási intézmények érdekében kifejtett tevékenységért bárki megkaphatja, például az intézmény alapítói, korábbi és jelenlegi tanárai vagy más munkakört betöltő munkatársai, az intézményt fenntartó szervezetekben dolgozók, az intézmény érdekében munkálkodó személyek. A díjra az arra érdemeseket bárki felterjesztheti; odaítéléséről négy tagú kuratórium dönt. A kuratórium a díjat évente legfeljebb három személynek ítéli oda.
A Várhegyi György Díjat az időt szimbolizáló iparművészeti alkotás és jelképes pénzösszeg képzi.