Bejelentkezés

Elfogadóhelyek hirdetései:

Archimedes Informatikai Bt
Printer-Pont
Dr. Rétvári Beáta ügyvéd
Aqua Dive School
Irodatechnikai Szaküzlet és Szerviz
Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány
[Alapítvány]
Cím: 6722 Szeged Petőfi Sándor sgt. 12. Tel.: 62 552 858
A Junior Achievement Magyarország Alapítványt (JAM) 18 évvel ezelőtt alapította, a Munkaügyi Minisztérium és a Soros Alapítvány kezdeményezésére, 5 vállalat, intézmény, a Fusion Befektetési Rt., az Ernst and Young Kft., a Philip Morris Magyarország Kft., a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. 2004-ben a Magyarországon működő hasonló tevékenységet ellátó és célokkal rendelkező Young Enterprise egyesült a JAM-mal.
A JAM küldetése, hogy gazdasági oktatóprogramokat fejlesszen ki, rendezvényeket szervezzen, amelyek az üzleti élet és az oktatás együttműködésén keresztül hozzásegítik a fiatalokat ahhoz, hogy megértsék a piacgazdaság működését, a társadalmi kérdések és a környezetvédelem mellett elkötelezett vállalkozás lényegét, szerepét a világgazdaságban, és a gazdaságnak a saját jövőjükre gyakorolt hatását. A JAM küldetése továbbá, hogy gazdasági oktatóprogramokat dolgozzon ki és biztosítson általános- és középiskolások részére mind a 12 évfolyamon, üzletember-diáktalálkozókat és tanárképzéseket szervezzen, a gazdasági élet iránt érdeklődő diákok oktassa. A JAM sokszintű, kommunikáció alapú magán- és közszféra közötti együttműködéseket valósít meg, arra biztatva az üzletembereket, hogy önkéntesként vállaljanak részt az üzleti ismeretek oktatásában, üzleti tapasztalataik átadásában, testületi tagokként a JAM szervezetben és a programok kiterjesztésében.
Alapítványunk célja elméleti és gyakorlati ismeretek oktatása diákoknak a piacgazdaság jelentőségéről, a vállalkozások szerepéről és a gazdaság saját jövőjükre gyakorolt hatásáról. Célunk elősegíteni, hogy az iskolából kikerülő fiatalok sikeres felnőttek legyenek, hogy már az iskolaéveik alatt felkészüljenek a munkaerő-piaci kihívásokra. Fontosnak tartjuk eljuttatni azokat az alapvető gazdasági információkat a fiatalokhoz, különösen a hátrányos helyzetben vagy régióban élőkhöz, a következő évtizedek politikai és gazdasági vezetőihez, amelyek nélkül ma már a siker nehezen elképzelhető a számukra.
A JAM szerepe a vállalkozások fejlesztésében az, hogy azt a generációt segítjük a tevékenységeinkkel, amelyik az iskolából kikerülve képes lesz önálló vállalkozás indítására és olyan vállalkozói készségekkel lesz felruházva, mellyel megállja a helyét a gazdasági életben. Alapítványunk a folyamatos képzések mellett, a fiatalokat naprakész, pontos információkkal látja el különböző fórumokon keresztül. Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett a fiatalok napi támogatásban részesülnek a régiókban dolgozó felkészült munkatársaink segítségével. A vállalkozási készségek fejlesztésének egyik gyakorlati módszere a diákvállalkozási program, mely Magyarországon egyedülálló.